yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost

» Notícies Taxus

Posts filed under ‘Notícies’

Eines bàsiques per a acords de custòdia

veure document: LandLife_TOOLKIT

December 15, 2017

Conservació de les teixedes mediterrànies – Manual de bones pràctiques ja disponible!

Ja està disponible el Manual de bones pràctiques per la Conservació de les teixedes mediterrànies.

1111

El podeu consultar i descarregar fent clic aquí

November 23, 2016

Jornada de clausura del projecte Life Taxus a Rasquera

Rasquera acull la cloenda del projecte Life Taxus amb una jornada de natura i desenvolupament local

El passat dissabte 22 d’octubre, Rasquera va acollir la jornada de cloenda del projecte Life Taxus, liderat pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), amb la participació com a socis del projecte del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, el Consorci de la Serra de Llaberia i l’Ajuntament de Rasquera i amb la col·laboració del Consorci de l’Alta Garrotxa.

A la jornada hi van participar persones de renom a nivell català i estatal com és el cas del periodista ambiental i escriptor, Jose Luís Gallego, i el geògraf, Rafael López-Monné. Els encarregats d’obrir la part tècnica de la jornada van ser el coordinador del Life Taxus Jordi Camprodon (CTFC), el tinent d’alcalde de Rasquera, Joan Pellisa, el Director territorial dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de les Terres de l’Ebre, Ferran Grau.

El mig centenar de persones que van assistir a la jornada, van poder conèixer de primera mà eines i propostes que poden permetre millorar l’anàlisi de les oportunitats i les eines comunicatives per tirar endavant projectes de desenvolupament local associats al patrimoni natural, de forma compatible amb la conservació dels valors naturals i culturals. A les jornades també hi va haver presència d’entitats i empreses del territori que volen millorar les propostes empresarials lligades al patrimoni natural.

Finalment, una vintena de persones participants de la jornada van visitar la teixeda de Cosp, dins de la serra de Cardó, considerada el bosc més vell del país. Allí, el responsable del projecte, Jordi Camprodon, va explicar les actuacions que s’han dut a terme durant els tres anys del projecte per tal de garantir la pervivència de la teixeda davant pertorbacions com incendis forestals, i garantir el relleu generacional de la massa, probablement el rodal de bosc amb arbres més vells de Catalunya.

Podeu descarregar les presentacions de la jornada a continuació:

 

Perquè m’agraden les muntanyes – Rafael López-Monné

El bosc als nous canals de comunicació –  José Luís Gallego

Estratègia de desenvolupament turístic en base al GR-99 – Mònica Sabaté

La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre i la teixeda de Cosp – Josep Aragonès

La custòdia del territori com a valor turístic – Laura Pinar

Agència de Desenvolupament del Ripollès – Gerard Soler

Patrimoni, identitat i desenvolupament sostenible. Experiències ecoturístiques de Gubiana dels Ports – Gubiana dels Ports.

Regulació de l’ús públic en els espais naturals protegits Xavier Buqueras

October 26, 2016

Inauguració de l’exposició Les Teixedes de Catalunya a Reus

L’exposició de Les Teixes de Catalunya segueix el seu recorregut pel territori. Divendres aterra a Reus i podeu assistir a la seva inauguració amb aquesta invitació.

 

Invitació Exposició Miquel Jassans_digital

May 3, 2016

Les Actes de les IV Jornades del Teix ja estan disponibles!

Clicant aquí podreu anar al lloc web que et permet descarregar les actes de les Jornades, així com també veure el contingut d’aquestes publicat a la revista Forest Systems.

March 23, 2016

“Teixos amb història” a la Garrotxa

descarga (1)
descarga

 

A la comarca de la Garrotxa es va iniciar l’any 2010 un projecte anomenat “Busquem Arbres amb història de la Garrotxa” per tal d’inventariar els arbres singulars de la comarca implicant a la població local. El projecte és impulsat pel Parc Nat ural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i TOSCA Serveis Ambientals d’Educació i Turisme i des del 2015 compta amb el suport de l’empresa NOEL ALIMENTÀRIA S.A. Per tal de difondre i compartir les dades dels arbres que es van recollint, es va crear el bloc arbresambhistoria.blogspot.com

Al tenir per etiquetes les espècies trobades, ens és fàcil trobar els teixos singulars inventariats. Els podem veure clicant aquí. Per tant, si saps d’algun teix singular (o de qualsevol altre arbre) anima’t a compartir-ho i enviar les dades a arbres@tosca.cat. Al mateix bloc trobaràs la fitxa tècnica que s’ha d’omplir.

 

February 3, 2016

“Rasquera treballa per conservar la teixeda més antiga de Catalunya” al Canal21

Des de fa més d’un any Rasquera desenvolupa el projecte Life Taxus per conservar el seu bosc de Teixos, el més antic de Catalunya. El principal problema de la teixeda de Rasquera és que li costa molt regenerar-se. En una superfície d’unes 7 hectàrees hi trobem prop de 300 arbres centenaris però sense relleu dins la seva pròpia població, en part a causa de la pressió de la cabra blanca. El tècnic del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Guillem Argelich, ha explicat que s’han alliberat els teixos de la competència d’altres plantes i també s’han protegit amb uns tancats els teixos més petits per afavorir la conservació de la teixeda. Quan aquests teixos arriben al metre i mig d’alçada els tancats es trauran per tal que els arbres puguin créixer sense problemes.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rasquera, Joan Pellissa, ha explicat que el poble fa més de vint anys que realitza accions per conservar la teixeda. Pellissa no ha amagat el valor sentimental que té aquest bosc de teixos per al poble tot recordant que sempre ha estat un lloc de pastura de la cabra blanca típica de Rasquera. Pellissa també ha explicat que l’entorn de la teixeda també s’està recuperant des d’un punt de vista turístic amb el condicionament de la sendera i el camí que hi donen accés i la millora de la senyalització.

El projecte Life Taxus a Rasquera, que compta amb un pressupost de 120.000 euros, es va iniciar l’any 2014 i la previsió és que finalitzi a finals d’aquest 2016. Podeu veure la notícia clicant sobre la foto:

 

January 15, 2016

Inauguració de l’Exposició “Les Teixedes de Catalunya” al Museu dels Volcans

L’Exposició “Les Teixedes de Catalunya” arriba a Olot, concretament al Museu dels Volcans. La inauguració serà dissabte 16 de gener a les 12h a càrrec de l’Antònia Caritat. A continuació teniu el programa així com informació d’altres activitats que es realizaran a la zona. 

les teixedes

January 14, 2016

La teixeda de Rasquera al Diari de Tarragona

diari tgn

January 14, 2016

En Jordi Camprodon ens explica a TV3 quines accions s’estan duent a terme a la teixeda de Rasquera.

“Un projecte Life actua per conservar la teixera de Rasquera, el bosc més antic de Catalunya” a TV3

Tv3

January 14, 2016

Older Posts


Xarxes Socials