yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost

» Éxit de participació a les IV Jornades Internacionals del Teix Life TAXUS

Éxit de participació a les IV Jornades Internacionals del Teix

novembre 5, 2014

Éxit de participació en les Jornades per l’estudi del Teix, realitzades en el marc del projecte LIFE+ Taxus.

 grup

Del 23 al 25 d’octubre,  es van celebrar al Palau de l’Abat a Poblet,  les IV Jornades Internacionals del Teix, en el marc del projecte Life+ Taxus. Durant els tres dies, es van reunir 140 persones interessades en l’estudi d’aquesta espècie i en la seva gestió en els sistemes forestals mediterranis.

 

L’activitat de les Jornades es va dividir en tres blocs, Bloc 1. l’estudi de l’ecologia i biogeografia de l’espècie; Bloc 2: La  gestió i la conservació de les teixedes, i Bloc3:  les aplicacions i la cultura del teix.

En el primer bloc es feu una revisió als estudis més actuals de les poblacions de teix.  Es mostraren estudis en relació a l’ecologia complexa de l’espècie, la qual presenta arbres femella i arbres mascle; estudis sobre la seva heterogeneïtat genètica; o la seva distribució condicionada pels canvis de  temperatura i humitat fruit del canvi climàtic, a partir d’estudis realitzats a Cantabria, França, Pakistan o Polónia entre molts d’altres.

En el segon bloc es va parlar de l’estat de conservació actual de les teixedes en diferents ubicacions, tant de Catalunya i Espanya, com d’Europa i la resta del món. Respecte la gestió, es va incidir en quins són els causants del declivi de la població del teix i en les tasques de conservació de l’hàbitat que s’estan duent a terme en el marc del projecte Life+Taxus per al manteniment i millora del teix i les teixedes a Catalunya. Els resultats preliminars del projecte obtinguts fins al moment mostren una millora de l’hàbitat quan s’efectua un tractament de reducció de competència amb espècies arbòries dominants i una regulació de pastura de bestiar dins el bosc.

Les aplicacions del teix en farmacologia i els seus efectes terapèutics també van tenir el seu espai en el tercer bloc de les jornades. Des de Mèxic, es van presentar estudis en els cultius dels taxanes, compostos anticancerígens que s’obtenen de les diferents espècies de teix, molt utilitzats en la quimioteràpia. Aquests compostos s’obtenen de sota l’escorça del teix i s’està estudiant com obtenir-lo sense haver de matar els arbres. Es van proposar alternatives de producció dels taxans al laboratori per la lluita contra el càncer i altres malalties. També es van conèixer els efectes tòxics del teix, i els enverinaments que poden produir a animals i persones.

Pel que fa a la cultura, es van presentar les troballes de restes de teix en eines utilitzades per l’home prehistòric, sobretot el cas de la fusta de teix trobada al jaciment neolític de la Draga de Catalunya. En general s’han trobat restes de carbó, fet que indica que s’utilitzava per fer foc, així com eines de tall i de guerra com destrals. L’ús del teix no era casual sinó que les investigacions indiquen  que era una espècie que s’anava a recol·lectar expressament lluny dels poblats.

  arpa  tirArc  visita

A més a més, les jornades també varen tenir una vessant més amena en la qual els participants van poder gaudir  de la ponència i concert de Fred Hageneder, amb una arpa feta de teix, i una xerrada màgica sobre el teix a partir de la seva vida i llibres publicats. Així com fer pràctiques de tir amb arc de teix, fets expressament amb motiu de l’exposició itinerant sobre aquesta espècie que s’ha inaugurat durant les jornades.

 Finalment, el darrer dia, es va realitzar una visita tècnica a la teixeda del Tillar, ubicada al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet,  amb l’explicació sobre el terreny de les tasques que s’hi estan realitzant actualment en el marc del projecte Life +Taxus. 

Entry filed under: Sense categoria. Tags: .

El conseller Pelegrí inaugura les Jornades Internacionals del Teix al Monestir de Poblet El LIFE Taxus al canal de notícies 3/24