yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost yeezy-boost-350-for-sale adidas-yeezy buy-yeezy-boost yeezy-350 yeezy-ultra-boost

» “Rasquera treballa per conservar la teixeda més antiga de Catalunya” al Canal21 Life TAXUS

“Rasquera treballa per conservar la teixeda més antiga de Catalunya” al Canal21

gener 15, 2016

Des de fa més d’un any Rasquera desenvolupa el projecte Life Taxus per conservar el seu bosc de Teixos, el més antic de Catalunya. El principal problema de la teixeda de Rasquera és que li costa molt regenerar-se. En una superfície d’unes 7 hectàrees hi trobem prop de 300 arbres centenaris però sense relleu dins la seva pròpia població, en part a causa de la pressió de la cabra blanca. El tècnic del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Guillem Argelich, ha explicat que s’han alliberat els teixos de la competència d’altres plantes i també s’han protegit amb uns tancats els teixos més petits per afavorir la conservació de la teixeda. Quan aquests teixos arriben al metre i mig d’alçada els tancats es trauran per tal que els arbres puguin créixer sense problemes.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Rasquera, Joan Pellissa, ha explicat que el poble fa més de vint anys que realitza accions per conservar la teixeda. Pellissa no ha amagat el valor sentimental que té aquest bosc de teixos per al poble tot recordant que sempre ha estat un lloc de pastura de la cabra blanca típica de Rasquera. Pellissa també ha explicat que l’entorn de la teixeda també s’està recuperant des d’un punt de vista turístic amb el condicionament de la sendera i el camí que hi donen accés i la millora de la senyalització.

El projecte Life Taxus a Rasquera, que compta amb un pressupost de 120.000 euros, es va iniciar l’any 2014 i la previsió és que finalitzi a finals d’aquest 2016. Podeu veure la notícia clicant sobre la foto:

 

Entry filed under: Sense categoria. Tags: .

Inauguració de l’Exposició “Les Teixedes de Catalunya” al Museu dels Volcans Inauguración de la exposición “Las tejedas de Catalunya” en el Museu dels Volcans, Olot